Resultmakers Wat Zijn Backlinks Internetmarketing

Backlinks zijn belangrijk om online meer zichtbaar te worden

Ook op het internet is de beste reclame de ‘mond tot mond reclame’. Hoe meer websites over uw website praten, of er naar refereren, hoe hoger u in de zoekresultaten zult eindigen.

Zoekmachines houden rekening met de populariteit van een website bij de bepaling van de zoekresultaten. Hoe meer sites een link hebben naar uw website, hoe beter. Deze links worden zogenaamde backlinks genoemd.
Backlinks kunt u genereren door andere websites eenvoudigweg een link naar uw site te laten plaatsen. Maar het is beter wanneer men deze links plaatst op basis van de inhoud van uw informatie om zo hun eigen bezoekers beter te informeren. Zoekmachines beoordelen namelijk de kwaliteit over de kwantiteit. Vroeger probeerden webbouwers zoveel mogelijk links te krijgen, om zo een zo hoog mogelijke positie in de zoekmachineresultaten te manipuleren. Soms waren deze links niet eens relevant voor de betreffende producten of diensten, of kwamen ze van websites met weinig kwaliteit. Zoekmachines hechten tegenwoordig een waarde aan de website die een link plaatst naar uw website. Wanneer deze site niet als ‘informatief’ wordt gezien, hecht de zoekmachine weinig waarde aan de backlink naar uw site. Datzelfde geldt voor aandacht op sociale media website. U krijgt geen hogere waardering wanneer u meer likes of volgers op social media heeft. Dat neemt niet weg dat de sociale media een fantastische manier zijn om een groter publiek te bereiken.

Heeft uw website een populariteitsimpuls nodig? ResultMakers verteld u graag hoe dat kan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *