Resultmakers Nl Facebook Merkbekendheid

Dankzij Facebook kunnen bedrijven miljoenen potentiële klanten bereiken

Ooit begon Facebook als platform om vrienden bij elkaar te brengen. Tegenwoordig is het een ijzersterk marketingplatform. Voor elke Like die men ontvangt worden 34 nieuwe potentiële klanten bereikt.
Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat Facebook gebruikers meer tijd besteden om meningen te lezen en te delen, dan dat ze notie nemen van de verrichtingen van hun vrienden. Daarnaast werd duidelijk dat Facebook gebruikers die positieve meningen van hun vrienden lezen over een merk of product, aanzienlijk sneller geneigd zijn die mening te adopteren. Ze zouden daardoor ook meer spenderen dan dat klanten doen die niet via Facebook bij het betreffende bedrijf zijn uitgekomen.

Moraal van het verhaal is dat bedrijven niet zonder Facebook kunnen. Het hebben van een eigen Facebook pagina is een eerste stap, maar belangrijker is het om actief contact te hebben met mensen die via Facebook reageren.

Een snelle afhandeling van een klacht die via Facebook wordt geplaatst, of een Like voor een compliment, maakt zo een wereld van verschil. Wanneer dit niet goed wordt opgepakt dan kan het de reputatie van een organisatie of product onherroepelijk beschadigen.

Hebt u hulp nodig bij uw sociale media activiteiten? Neem contact op met ResultMakers. Zij hebben een ijzersterk beleid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *