Resultmakers Google

De top-tien van Google

In de laatste weken van het jaar komt elke omroep of mediabedrijf met een eigen top 10. Zo ook zoekmachine Google. Hun internationale top-10 van zoektermen laat een paar interessante dingen zien.
Google presenteerde onlangs haar overzicht van de top 10 zoektermen die in 2016 het meeste werden gebruikt. De volgende zoektermen staan op de lijst:

  1. Powerball
  2. Prince
  3. Hurricane Matthew
  4. Pokémon Go
  5. Slither.io
  6. Olympics
  7. David Bowie
  8. Trump
  9. Election
  10. Hillary Clinton

Voor wie het niet weet; de powerball is de Amerikaanse versie van de Lotto en had dit jaar een prijs van anderhalf miljard dollar te vergeven. Hurricane Matthew was een orkaan die eind september door het het Amerikaans continent raasde. De orkaan was één van de ergste ooit. Slither.io, tenslotte, is een spelletje op het internet waarvan de populariteit razendsnel groeit.

Als dit daadwerkelijk de 10 meest gebruikte zoektermen ter wereld zijn voor zoekopdrachten in Google in 2016 dan kunnen we dus concluderen dat meer mensen geïnteresseerd zijn muziek (Prince, David Bowie) en ontspanning (Powerball, Pokémon Go and Slither.io en de Olympische Spelen) dan in politiek. De zoektermen Trump, Election en Hillary Clinton haalde het maar net in de top-10 en bungelen onderaan de lijst. En dat terwijl de verkiezingen in de Verenigde Staten in 2016 één van de meest controversiële verkiezingen waren waarvan de uitslag, uiteindelijk, wereldwijd een grote invloed zal gaan hebben.

Wilt u weten hoe uw product of organisatie bovenaan de Google lijst kan staan? Vraag het aan ResultMakers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *