Resultmakers Socialmedia Vloggen Video

De verschillende soorten sociale media

Sociale media is een term voor meerdere communicatieplatformen. Er bestaan verschillende soorten sociale media platformen. Vandaag zal ik er 4 bespreken.
Weblogs
In de vorige artikelen heb ik uitvoerig stilgestaan bij het bloggen. In feite is een weblog niets meer dan een online dagboek. Dat kan dus gedaan worden vanuit het perspectief van de schrijver of vanuit het oogpunt van de werkgever. Een weblog is goed om mensen te informeren.
Microblogging
Een microblog is bijna hetzelfde als een weblog, maar laat zich beperken door de mogelijkheden van het platform. Zo staat Twitter het gebruik van maximaal 140 karakters toe. Boodschappen op twitter dienen dus kort maar krachtig te zijn. Vandaar de term microblogging.
Wiki’s
Een Wiki is het tegenovergestelde van een microblog. Het biedt juist oneindig veel ruimte om mensen te informeren. De Wiki komt voort uit Wikipedia: de online encyclopedie die door iedereen met verstand van zaken kan worden onderhouden. Wiki’s zijn een goede manier om mensen uitvoerig te informeren en te imponeren over uw kennis en kunde.
Content sharing
Video’s en foto’s zijn ideaal om mensen te informeren. Mooie foto’s en video’s wil men graag delen. Zolang uw kanaal dynamisch is zult u veel bezoekers trekken. Het maken van een goede video of foto vergt echter kennis en ervaring.
Wilt u weten hoe u deze het beste in kunt zetten? Leg die vraag aan eens aan ResultMakers voor. U kunt ons bellen of benaderen via onze sociale media platformen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *