Resultmakers Reclamebureau Rotterdam Internetmarketing

Een 5-stappenplan voor SEO optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie is makkelijker gezegd dan gedaan. Het vergt uitgebreide kennis van de werkwijze van zoekmachines en, tevens, een lange termijn visie. Dankzij een goed SEO-plan zou de zoekmachine optimalisatie beter en sneller kunnen verlopen.

Goede doordachte plannen vormen de basis voor elke onderneming. Een goed doordacht SEO-plan is niet anders. Wanneer u het volgende stappenplan volgt dan zult u meer resultaat behalen uit uw zoekmachine optimalisatie.

  1. Stel vast wat uw klanten precies zoeken.
  2. Stel een lijst op met trefwoorden die verband houden met wat uw klanten zoeken. Deze lijst kan ook woorden bevatten die gerelateerd zijn aan datgene dat u biedt.
  3. Stel prioriteiten en deadlines per taak; u kunt niet alles tegelijk doen.
  4. Evalueer of uw website duidelijk maakt dat u datgene biedt wat uw klanten zoeken
  5. Durf aanpassingen te maken. Wanneer het resultaat onvoldoende is zult u moeten durven de website (radicaal) aan te pakken.

Zoekmachines wijzigen regelmatig hun zoekmethodes of voegen er nieuwe aspecten aan toe. Daarom is het belangrijk dat u minimaal eens per jaar uw SEO-plan bekijkt en, indien nodig, bijwerkt. Dat kan een tijdrovend karwei zijn. Net als bloggen en social media. Vraag daarom de specialisten van ResultMakers om u hier in bij te staan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *