Resultmakers Seo Sea Socialmediapakketten

SEO of SEA?

SEO en SEA gaan hand in hand maar de onderlinge verschillen zijn groter dan de laatste letter alleen.

Search Engine Optimization (SEO) en Search Engine Advertising (SEA) streven beiden na om bovenaan de lijst met resultaten te komen. SEO focussed zich daarbij ‘op het linker rijtje’ terwijl SEA met name naar ‘het rechter rijtje’ kijkt.

SEO heeft als doel om de website van bedrijven bovenaan de lijst met zoekresultaten te brengen. SEO activiteiten kunnen door de eigenaar van de website zelf worden gedaan. Men kan dus stellen dat dit ‘gratis’ is, hoewel dat niet wordt aangeraden. Het verrichten van SEO activiteiten vergt kennis van zaken die vaak het beste geboden kan worden door specialisten.
SEA is per definitie niet gratis. Net als in de gedrukte media moet advertentie-ruimte op het internet gekocht worden. Google speelt bedrijven daarbij handig tegen elkaar uit door ze te dwingen om blind te bieden. Men weet dus vooraf niet of men de gewenste advertentie-ruimte heeft gekocht.

Ook voor SEA geldt dat dit het beste door specialisten gedaan kan worden. Wanneer men dat overlaat aan een specialist dan bestaat de kans dat SEA resultaten aanzienlijk beter zijn dan verwacht, en tegen een acceptabele prijs.

Geef ResultMakers het laatste woord voor wat betreft SEO of SEA. Het resultaat zal u doen verbazen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *