Resultmakers Longtail Reclamebureau Rotterdam Internetmarketing

Wat is longtailing en waarom kan het belangrijk zijn?

Voor bedrijven in industrieën met veel concurrentie of die een algemeen product of service aanbieden, kan het lastig zijn zich te onderscheiden. In zo’n geval zou longtailing kunnen helpen.

Bij SEO optimalisatie draait het om het koppelen van trefwoorden aan uw website. Hoe beter de koppeling van bepaalde trefwoorden, hoe groter de kans dat u door de zoekmachines wordt gevonden.

Dat wordt lastiger wanneer een zoekwoord door veel bedrijven gebruikt wordt. In zo’n geval zal de zoekmachine kijken naar andere criteria. Dat kan het aantal bezoekers op uw websites zijn of het aantal webpagina’s dat linkt naar uw site.
Longtailing kan in zo’n geval de uitkomst bieden. Bij longtailing wordt het trefwoord meer een tref-zin door er een aantal woorden aan toe te voegen. Dat kunnen bijvoorbeeld de plaats van uw onderneming zijn (schoonmaak service in Amsterdam), de tijd van de dag (pizzabezorging ‘s nachts) of iets generieks (dameskleding tegen voor de halve prijs). De zoekmachine kijkt in dat geval naar de combinatie van woorden voordat het besluit op welke positie het uw website in de zoekresultaten plaatst.

Longtailing is een krachtige, kernachtige omschrijving van een boodschap die u via uw website wilt communiceren. ResultMakers is we kampioen in krachtige boodschappen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *