Resultmakers Nlappen Verboden Op Fiets

Wet tegen Appen op de fiets in de maak

Het Appen of simpelweg vasthouden van de mobiele telefoon op de fiets wordt straks verboden. Minister Schultz van Haegen werkt aan een wet die dit straks verboden maakt.
Minister Schultz van Haegen wil met de wet het aantal slachtoffers in het verkeer proberen terug te dringen. Metname jonge verkeersdeelnemers vormen een gevaar. Het mobiel speelde een rol bij 20 procent van de ongevallen met fietsers van 12 tot 24 jaar.

Met de wet die vasthouden of gebruik van de mobiele telefoon door fietsers moet gaan voorkomen, volgt Minister Schultz van Haegen een aantal andere landen. De overheid is er niet in geslaagd om het verkeersgedrag van vooral jonge verkeersdeelnemers door middel van lessen op school te beïnvloeden.

Volgens experts is vooral het bedienen van een touchscreen tijdens het fietsen risicovol. Het is daarom aannemelijk dat ook speciale houders waarmee mobiele telefoons op het stuur kunnen worden geplaatst, verboden zullen worden.

Als vader van drie jonge kinderen lijkt de wet mij een verrijking. Automobilisten moeten altijd extra opletten om zodat kwetsbare verkeersdeelnemers ook ongestoord aan het verkeer kunnen deelnemen. Dat ontslaat hen echter niet van de plicht om zelf bij te dragen aan de veiligheid op de weg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *