We zitten in een bijzondere en vooral moeilijke tijd. Niemand had dit kunnen voorspellen, maar we moeten er het beste van maken. Dit is ook met je bedrijf zo. Of je nu een restaurant hebt, een winkel of wanneer je in de dienstverlening zit. Het is belangrijk om zichtbaar te blijven voor je bestaande én toekomstige klanten. 

Een goede website en webshop

Het is nu zeer belangrijk om een website te hebben waardoor klanten je onderneming kunnen vinden. Zodat ze kunnen zien wat jij voor hen kunt betekenen in deze moeilijke tijd. Deze tijd vraagt om flexibiliteit van ondernemers. We zien dat veel restaurants bijvoorbeeld hebben besloten om een webshop te beginnen waar klanten hun eten kunnen bestellen om het af te halen of te laten bezorgen. Kleine kledingwinkels etc. zijn ook een webshop begonnen en bezorgen hun spullen bij mensen in hun regio. Zo blijft je onderneming draaien, zelfs in deze tijd. (Lees ook: 10 tips voor het maken van een goede webshop)

Tips voor een goede website

Een goede website of webshop maken hoeft tegenwoordig niet moeilijk te zijn. Je moet echter wel op een aantal belangrijke punten letten. 

Responsive

Zorg ervoor dat je webshop responsive is en op een tablet en telefoon goed werkt. Veel klanten bestellen via een telefoon of tablet en wanneer je webshop alleen op een laptop of desktop goed werkt mis je hier een grote kans.

SSL certificaat

Mensen zijn momenteel veel voorzichtiger omdat het een spannende tijd is. Het SSL-certificaat oftewel het beveiligingscertificaat van je webshop is zeer belangrijk. Is je site niet beveiligd? Dan zoekt de klant verder.

Chatfunctie

Klanten willen je graag kunnen bereiken bij vragen. Wanneer je een chatfunctie installeert op je website kunnen mensen je makkelijk een vraag stellen. Hierdoor ronden ze sneller een bestelling af. Een extra punt waardoor er meer bestellingen binnenkomen. Uiteraard is social media ook een goed kanaal voor bereikbaarheid. (Lees meer over social media: De 5 grootste valkuilen bij het maken van social media posts)

Een compleet assortiment

Zorg ervoor dat je assortiment up-to-date is. Dan hoef je niet steeds alles bij te werken en kun jij je richten op andere taken. Wanneer je assortiment helemaal compleet is, krijg je ook minder vragen van klanten.

CRM systeem

Een goed werkend CRM systeem zorgt ervoor dat je bestellingen makkelijker kunt verwerken en je klantgegevens worden opgeslagen. Daarbij kun je aan de hand van de gegevens je klanten beter van dienst zijn. 

Nu nog je eigen webshop of website

Wil je graag een eigen website of webshop? Laat ons je helpen. Wij maken een webshop voor je in 4-7 werkdagen. Dan kun je snel aan de slag met het verkopen en aanbieden van je eigen producten en diensten. Wil je meer informatie over de mogelijkheden? Neem contact met ons op.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.