Offline marketing

Bij de term marketing denkt vrijwel iedereen aan de veelzijdige online mogelijkheden waaruit gekozen kan worden. Wat we ons hierbij bijna niet meer beseffen, is dat we ook wel eens niet digitaal verbonden zijn, dus onze laptop, tablet en telefoon uit hebben. Je kunt het je bijna niet voorstellen, maar er zijn nog echt van die momenten. Daarom is het voor veel bedrijven zeer interessant om zich ook te richten op offline marketing. Resultmakers heeft veel ervaring op dit gebied en helpt je hier graag bij. Maak gerust gebruik van onze vakkennis om je doelgroep ook te bereiken als deze personen niet online zijn.

Waarom offline marketing nog altijd erg interessant kan zijn voor jouw bedrijf

We hoeven nog helemaal niet zo gek lang terug te gaan naar de periode waarin bedrijven de aandacht van hun doelgroep trokken door het plaatsen van advertenties in kranten en magazines, via billboards langs de weg of op treinstations, door middel van het uitgeven van folders en brochures, door aanwezig te zijn op evenementen, door sponsoring en reclameborden langs een sportveld en op vele andere creatieve manieren.

Deze tijd is uiteraard voor een deel voorbij.

Het marketinglandschap is veranderd omdat een groot deel van de doelgroep een beweging naar digitale middelen gemaakt heeft.

Het is echter zeker niet het geval dat deze offline marketingmiddelen nu ouderwets zijn en niet meer van deze tijd. Offline marketing kan nog altijd erg interessant zijn voor jouw bedrijf.

Offline marketing is uitstekend inzetbaar in combinatie met online marketing en kan zelfs de inzet van digitale marketing inzet aanvullen of versterken. Een combinatie van het gebruik van online en offline kanalen is in veel gevallen zelfs zeer aan te raden! Je kunt je doelgroep met behulp van offline marketing nog beter begeleiden in diens customer journey. Bedenk alleen maar hoe je een artikel leest (scant) op een beeldscherm of de tijd neemt om een uitgebreid artikel uit een folder door te lezen op de bank. Bij deze laatste optie kun je veel meer (nuttige) informatie delen.

Heb je daar wel eens over nagedacht ?

Wil jij echt al je marketing kansen benutten en een optimale exposure voor jouw bedrijf creëren? Resultmakers is gespecialiseerd op dit (offline) gebied en helpt je hier graag bij. We gaan graag met jou “back to the future”.

Resultmakers als alleen het beste resultaat telt voor jou als ondernemer!

De belangrijkste voordelen van offline marketing

Veel bedrijven steken hun volledige marketingbudget in online inzet en gaan hierbij volledig voorbij aan de mogelijkheden die offline marketing kan bieden. Je kunt immers je (potentiële) klanten ook offline bereiken! Je potentiële klanten bereiken via traditionele media, buiten het internet om, is zelfs dé manier als jij je richt op een lokale doelgroep!

Pak jij al jouw kansen of is dit een wake-up call voor je?

We zetten de belangrijkste voordelen van offline marketing voor je op een rijtje:

  • Je naamsbekendheid en het vertrouwen in je bedrijf nemen toe
  • Je laat zien dat je meer moeite voor je doelgroep doet dan vele andere bedrijven
  • Je creëert meer interactie door een persoonlijke benadering
  • Je kunt nog sneller en beter schakelen om te voorzien in de specifieke wensen van jouw klant
  • Je creëert meer beleving bij je aanbod
  • Je valt makkelijker op doordat jij kansen pakt die andere bedrijven tegenwoordig laten liggen.

Jouw mogelijkheden in offline marketing benutten.

Er zijn mogelijkheden genoeg die je kunt inzetten als je offline marketing wilt inzetten. Voor iedere wens en doelstelling is er wel een passende invulling. Je kunt hierbij kiezen uit diverse opties waardoor je (lokaal) meer onder de aandacht komt bij je doelgroep.

Resultmakers kan je uitstekend helpen met het benutten van jouw mogelijkheden in offline marketing. Denk bijvoorbeeld aan de inzet van folders of brochures maar ook aan de mogelijkheden events te bezoeken, de inzet van enquêtes, het gebruik van visitekaartjes of je mogelijkheden om met de verpakking van je aanbod je kansen te pakken.

Onze werkwijze in offline marketing

Het team van Resultmakers is gespecialiseerd in een veelzijdigheid aan marketing inzet, waaronder offline marketing. Voordat we een strategie voor je bedenken en tot uitvoer brengen, gaan we tot in detail in kaart brengen wat jouw wensen en doelstellingen zijn.

Uiteraard zorgen we dat de resultaten meetbaar zijn zodat we een ROI kunnen vaststellen en de campagne kunnen optimaliseren.

Resultmakers wij maken het beste resultaat voor jou mogelijk!

Wil je graag eens met ons sparren over hoe jij ook met je bedrijf zichtbaar kunt zijn bij je doelgroep als deze personen juist niet online zijn? We nemen graag jouw offline mogelijkheden met je door als jij al jouw marketingkansen wilt benutten.
Jij gaat als ondernemer toch ook voor het maximale resultaat?

Neem hiervoor gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak voor een intakegesprek. Uiteraard is dit volledig vrijblijvend en is dit volledig gratis