SEO zoekmachine Optimalisatie

Wil jij dat je website of webshop zo hoog mogelijk wordt weergegeven in de zoekresultatenpagina van de zoekmachine? Je verhoogt deze kans aanzienlijk door een goede uitvoer van SEO zoekmachineoptimalisatie. Dit is een verzameling van technieken die gericht zijn op het verhogen van de organische vindbaarheid van jouw website of webshop. Hierdoor val je uiteraard meer op bij je doelgroep waardoor je meer bezoekers trekt.

SEO zoekmachineoptimalisatie is een veelomvattend continu proces en kan gezien worden als specialistisch werk. Ben jij als ondernemer werkzaam in het MKB, de detailhandel of als zzp’er en heb jij de doelstelling om zo hoog mogelijk in de organische zoekresultaten te komen? Laat dan de SEO specialisten van Resultmakers deze werkzaamheden voor je uitvoeren. Wij zorgen voor de maximale zichtbaarheid van jouw website of webshop.

Resultmakers als alleen het beste resultaat telt voor jou als ondernemer!

Organische vindbaarheid verbeteren

Zoekmachine optimalisatie is een techniek waarin de goede vindbaarheid van een website of webshop op een specifiek zoekwoord (of een combinatie van zoekwoorden) de voornaamste doelstelling is. Met deze techniek kan ervoor worden zorggedragen dat een geïnteresseerde de juiste informatie vindt die aansluitend is op een behoeftepatroon of een specifieke behoefte.

Voor een goede vindbaarheid van jouw digitale etalage, is het uiteraard van groot belang dat deze op de eerste pagina van de zoekmachine wordt weergegeven (en liefst zo hoog mogelijk) als er een specifiek zoekwoord door de gebruiker wordt ingegeven. Bij de organische vindbaarheid is deze hoogte echter afhankelijk van een groot aantal factoren die de zoekmachine heeft vastgesteld. Op basis van een algoritme bepaalt deze zoekmachine de perfecte match tussen een zoekvraag en het aanbod van websites en shops die aan deze zoekvraag voldoen. Het belangrijkste voordeel van het optimaliseren van een webshop op SEO gebied is dat deze techniek (in tegenstelling tot de inzet van advertenties) gratis is. SEO levert op lange termijn ook meer bezoekers op dan het adverteren in de zoekmachine. Uiteraard kunnen SEO en SEA technieken elkaar wel versterken en in combinatie gebruikt worden.

Resultmakers voor het toepassen van SEO technieken

SEO draait om het toegankelijker maken van je site door de techniek achter je site te verbeteren, te zorgen voor relevante content die van toegevoegde waarde is voor je bezoeker en het verhogen van een autoriteit status in een specifieke niche. Dit klinkt heel eenvoudig maar dat is het niet. Het is een schakel van (in sommige gevallen vrij ingewikkelde) processen waar géén einde aan komt. Je moet je website up to date houden om niet alleen op een hoge positie in de zoekresultaten te komen  maar deze meest gewilde plek ook vast te houden.

De vakmensen van Resultmakers kunnen je uitstekend helpen met het uit handen nemen van SEO werkzaamheden. We bieden een grote diversiteit aan SEO pakketten aan waaruit je kunt kiezen. De werkzaamheden die we voor je kunnen verzorgen hebben betrekking op onder andere contentcreatie, zoekwoord optimalisatie, het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van je website of webshop, linkbuilding en het creëren van een goede meta structuur.

Bij de uitvoer van de werkzaamheden houden we uiteraard rekening met de meest recente eisen die Google heeft gesteld aan de websites maar vooral met jouw doelgroep. Dit zijn immers de mensen die zorgen voor jouw inkomsten. Google zal dit zeker niet doen!

Er is hierbij sprake van een wisselwerking. Als je zorgt dat je website tot in de perfectie is verzorgt en van toegevoegde waarde is voor jouw doelgroep, zal het bezoekersaantal vanzelf stijgen en zullen deze mensen langer op jouw website blijven. Dit wordt gemeten door Google, die hieruit de conclusie zal trekken dat jouw website of webshop dus een interessant platform is. Door het streven van de zoekmachine om zelf ook zo “bezoekersvriendelijk” mogelijk te zijn, zal jouw website hoger worden geplaatst in het algoritme als er in het vervolg een relevant zoekwoord in de zoekbalk wordt ingegeven.

Lijkt dat je wel wat?

Maak dan nu een afspraak met de ervaren vakmensen van Resultmakers voor een vrijblijvende afspraak voor een vrijblijvend (en uiteraard gratis) intakegesprek. We horen graag wat jouw doelstellingen zijn met jouw website of webshop en denken hier graag met je in mee. Uiteraard bespreken we ook jouw mogelijkheden om SEO te combineren met eventuele social media activiteiten of het inzetten van Google Mijn Bedrijf om alle kansen op zichtbaarheid te benutten.

Resultmakers, voor meer organische zichtbaarheid van jouw website