Social Media

Eén van de basisregels van marketing is dat je als ondernemer zichtbaar moet zijn op de plaatsen waar je doelgroep komt. Het zal je weinig moeite kosten om te begrijpen dat social media dan ook een interessante plek is voor ondernemers. De veelzijdigheid aan mogelijkheden op dit gebied maakt het lastig om de juiste keuzes te maken als ondernemer. Je doelgroep bereiken én inspireren doe je alleen maar door de juiste content (in vorm van oneliners, beeldmateriaal of andere informatie) op het juiste moment op het juiste kanaal te verspreiden. Juist deze drie belangrijke voorwaarden maakt social media advertising erg gecompliceerd. De mensen van Resultmakers helpen je om het optimale resultaat op het gebied van social media marketing te realiseren. Maak gerust gebruik van onze lange ervaring en uitstekende vakkennis om jouw doelgroep te bereiken.

Social media marketing (advertising)

Social media is een verzamelterm voor de internettoepassingen waarop bezoekers op een vrijwel directe manier contact met elkaar kunnen hebben waarbij er weinig tot geen sprake is van een tussenkomst van een professionele redactie. Er is hierbij dus sprake van user generated content. Op deze digitale platformen kunnen mensen met overeenkomstige eigenschappen, doelstellingen, uitdagingen of interesses (online) met elkaar in gesprek gaan en kennis of informatie delen.

Juist die overeenkomstigheid maakt het voor een organisatie zeer interessant om op social media actief te zijn. De segmentatie van de “eigenschappen” (zoals woonplaats, leeftijd, overtuigingen, interesses of behoeften) van de gebruikers van online platformen, maakt het voor bedrijven eenvoudiger om een grote doelgroep op een effectieve manier te bereiken via social media kanalen. Deze techniek wordt ook wel social media marketing of social media marketing advertising. Deze marketingtoepassing wordt zeer veel gebruikt om de doelgroep te begeleiden bij het afleggen van de customer journey.

Social media marketing is niets anders dan als bedrijf zichtbaar zijn op de plaatsen waar de doelgroep ook aanwezig is. Dit kan door het periodiek plaatsen van posts (content dripping) of het tegen betaling zichtbaar zijn in vorm van advertenties.

Het bovenstaande klinkt heel eenvoudig maar dat is zeker niet het geval. Voor een optimaal resultaat uit social media marketing moeten de juiste keuzes gemaakt worden om het de online identiteit van een bedrijf op de juiste manier te vertalen. Deze keuzes hebben betrekking op de onderstaande 3 belangrijke factoren:

 • De keuze voor het geschikte platform (of meerdere platforms)
 • De keuze voor de content waardoor de doelgroep zo goed mogelijk getriggerd wordt
 • De keuze voor de juiste timing om zo goed mogelijk onder de aandacht van de doelgroep te komen.

Je kunt uiteraard zomaar berichten plaatsen op social media, maar de kans is groot dat je inzet meer (tijd) zal kosten dan dat het je zal opleveren. Daarbij is social media een dynamisch wereldje waar je aandacht voor moet hebben om je doelgroep op de juiste manier te bereiken en hier het maximale rendement uit te halen. Dit is een continu proces waarbij een doordachte strategie tot uitvoer moet worden gebracht. Consistentie en interactiviteit zijn de sleutels van succes als organisaties zich willen profileren op social mediagebied.

Heb je de kennis en de tijd niet om je hier mee bezig te houden?
Resultmakers is gespecialiseerd in het creëren van een doelgerichte online exposure via social media en kan dit hele proces voor je uit handen nemen.

Resultmakers, als alleen het beste resultaat telt voor jou als ondernemer!

Waarom is het voor bedrijven essentieel om zichtbaar te zijn op social media

 • Social media biedt een enorm bereik. De meeste mensen zijn actief op social media
 • Je kunt een gesegmenteerde doelgroep (jouw potentiële klanten) direct bereiken
 • Exposure op social media versterkt je branding en zorgt voor herkenbaarheid
 • Het verhoogt je zichtbaarheid en vindbaarheid
 • Social media biedt mogelijkheden om direct in te spelen op de actualiteit
 • Je versterkt de loyaliteit van je klanten
 • Goede manier om acties en innovaties beter onder de aandacht te brengen
 • Je trekt meer bezoekers naar je website
 • Social media zorgt voor meer conversie dus voor een beter resultaat

Onze werkwijze in social media marketing

Het team van Resultmakers bestaat onder andere uit social media specialisten die de meest inspirerende campagnes voor je kunnen bedenken. Het bedenken en uitvoeren van een social media strategie doen we uiteraard niet zonder dat we tot in detail in kaart hebben gebracht wat jouw wensen en doelstellingen zijn. Daarna gaan we niet alleen kijken hoe we jouw campagne op de beste manier kunnen vormgeven maar ook op welke manier we jouw doelgroep het beste kunnen bereiken om tot een optimaal rendement te komen. Gedurende de campagne meten we uiteraard het resultaat en sturen we desgewenst bij.

Hoe we jouw bedrijf meer exposure geven op social media

 • Gedegen onderzoek naar “social behoeften” doelgroep
 • Creëren social media uitingen
 • Plaatsen van content (adverteren) op social media kanalen
 • Promoten van acties en innovaties
 • Inspelen op de actualiteit
 • Reageren op respons van de doelgroep
 • Het monitoren van campagnes en het meten van resultaten

Op welk social media platform kun jij als bedrijf het beste zichtbaar zijn?

Zoals je weet zijn er diverse social media platformen waar je zichtbaar op kunt zien. Ieder platform trekt echter een unieke doelgroep en heeft zijn eigen karakteristieke eigenschappen. Een social media kanaal moet dus bij de uitstraling van je bedrijf passen.

een van de grootste social media platformen waarvoor je kunt kiezen om je gerichte doelgroep op een doelgerichte manier te bereiken voor het promoten van je bedrijf, je aanbod, je acties of in te spelen op de actualiteit.

een snel groeiend social media platform waar vooral jonger publiek erg actief op is. Dit platform is erg geschikt om je aanbod op een visuele manier onder de aandacht van je doelgroep te brengen.

een groot b2b platform dat zeer geschikt is om interactie met je doelgroep te creëren en de focus te leggen op specifieke bedrijfstakken.

een platform waarmee je met korte (advertentie) berichten onder de aandacht kunt komen van je doelgroep. Je kunt werken met relevante zoekwoorden waarbij een prijs per click constructie wordt aangehouden.

een platform waar vooral jongeren gebruik van maken, waarbinnen je diverse advertentie mogelijkheden hebt die op een volledig scherm te zien zijn. Uitstekend geschikt om je aanbod onder de aandacht te brengen of in te spelen op de actualiteit.

een social mediakanaal wat uitstekende mogelijkheden biedt om je doelgroep visueel te inspireren. Dit is een platform wat van waarde kan zijn voor het deel van je doelgroep dat in de oriëntatiefase zit. Er zijn geen advertentiemogelijkheden op dit platform maar wel mogelijkheden om meer bezoekers naar je website te trekken.

Resultmakers, wij maken het beste resultaat voor jou mogelijk!

Wil je graag eens met ons sparren over wat jouw mogelijkheden zijn om meer zichtbaar te zijn bij je doelgroep die op de social media kanalen actief zijn?
Neem dan gerust contact met ons op!
We maken graag een afspraak met je voor een intakegesprek.
Uiteraard is dit volledig vrijblijvend en is dit volledig gratis