Sterrenkwalificatie

Als ondernemer ben je er ongetwijfeld goed van bewust dat een goede reputatie van groot belang is voor je bedrijf. In de zoekmachine wordt dit vertaald met reviews en een sterrenkwalificatie die als een machtig wapen kunnen werken om je op een uitstekende manier te kunnen profileren met jouw unique selling points. Diverse onderzoeken hebben immers uitgewezen dat driekwart van de mensen zich laten beïnvloeden door meningen van anderen bij het nemen van aankoopbeslissingen. Resultmakers kan jou helpen met het toepassen van een sterrenkwalificatie om je nog beter te kunnen profileren bij jouw doelgroep.

Resultmakers als alleen het beste resultaat telt voor jou als ondernemer!

Unieke webshop laten maken

De toegevoegde waarde van het gebruik van een sterrenkwalificatie kan worden gezien als onderdeel van influencer marketing. Influencer marketing is het inzetten van mensen (je klanten of gebruikers) om een invloed (influence) uit te oefenen op een beslissing van je doelgroep. Je speelt op deze manier in op de sociale bevestiging, hetgeen zoals aangegeven, een belangrijke rol speelt in het beslissing patroon van een persoon. Als veel mensen immers enthousiast zijn, dan moet het wel goed zijn. Daarnaast kun je deze review zien als een soort keurmerk.

Een sterrenkwalificatie is één van de rich snippets. Als je deze term letterlijk naar het Nederlands zou vertalen, kom je uit op “rijke fragmenten” en dat is precies de betekenis van deze term. Deze fragmenten zijn immers uitgelichte onderdelen van een pagina die gerelateerd zijn aan de zoekvraag. Deze fragmenten kunnen aan de zoekmachine kenbaar worden gemaakt door structured data toe te passen. Hiermee maak je het de zoekmachine inzichtelijk waar een content deel over gaat.

Als je de kansen die rich snippets bieden niet wilt laten lopen

Rich snippets kunnen op diverse manieren worden toegepast:
  • Webshops kunnen de zoekmachine specifieke productinformatie laten tonen bij de weergave van een gerelateerde zoekopdracht.
  • Door middel van broodkruimelnavigatie (breadcrumb) kun je meer overzicht creëren voor je doelgroep. Naast het zoekresultaat (de pagina die het meest gerelateerd is aan een zoekvraag) worden ook gerelateerde (en interessante) site links zichtbaar.
  • Door middel van een sterrenkwalificatie (en steraanduiding op basis van beoordelingen) kun je het vertrouwen verhogen. Dit kun je genereren door het toepassen van review rich snippets. Uiteraard valt een sterrenbeoordeling veel meer op ten opzichte van websites die hier niet over beschikken.

De toepassing van de bovengenoemde rich snippets zorgt uiteraard voor een hogere doorklikratio (CTR, click through rate). Wil jij deze kans op meer online exposure niet laten lopen? Neem dan contact op met de experts van Resultmakers en maak gebruik van onze lange ervaring en uitstekende vakkennis op dit gebied. We maken graag een afspraak met je voor een vrijblijvend intakegesprek om onze mogelijkheden te bespreken. Aan dit intakegesprek zitten uiteraard geen kosten verbonden en is volledig vrijblijvend. Het integreren van rich snippets kan onderdeel zijn van een totaalpakket aan werkzaamheden die we kunnen uitvoeren om de vindbaarheid en het bezoekersaantal van je website of webshop te verhogen.

Resultmakers wij maken het beste resultaat voor jou mogelijk!